Behandelingen:   nagelbeugel


PEDICURE PRAKTIJK WESTERVOORT
Home   |  Praktijk   |   Behandelingen   |  Wist u dat   |   Contact                   Copyright © 2014 PEDICUREPRAKTIJKWESTERVOORT.NL
Een nagelbeugel is gemaakt van kunststof of van staal, of van staal gecoat met kunststof. Het soort beugel is afhankelijk van de structuur en vorm van uw natuurlijke nagel. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de convexiteit (kromming) van de nagel en de ruimte in de nagelwal (naast de nagel).

De verschillende doeleinden van de nagelbeugel:
- door de trekkracht van de beugel wordt de nagel
   in de normale curve gedwongen.
- de nagelwal wordt minder belast door de ingroeiende
   of ingegroeide nagel.
- vermindering van eelt en likdoornvorming in de nagelwal.

Nagelbeugeladvies:
De eerste 24 uur geen voetenbad of zwemmen.
Na 1 week komt u terug voor controle, daarna elke 4 tot 6 weken.
Het kan voorkomen dat de beugel in het begin wat trekpijn geeft.
Gun uzelf de tijd om te wennen aan de beugel.
Als de trekpijn blijft aanhouden komt u eerder terug.
Op de beugel is een bescherming aangebracht en daardoor hoeft u geen rekening te houden met het soort sokken wat u draagt. Houdt bij de aankoop van schoenen rekening met de breedte. Indien mogelijk vervangt u direct uw huidige schoenen en let erop dat de schoen breed genoeg is. Wissel schoenen zoveel mogelijk af. Er bestaat een hele kleine kans dat de teen rood en pijnlijk wordt. Ook kan het zijn dat de beugel loslaat. Neem in deze gevallen contact met mij op en wacht niet tot u een afspraak heeft.
Onderhoudsadvies:
Na de 1e 24 uur kunt u douchen, baden en zwemmen en hoeft u verder geen rekening te houden met de nagelbeugel. Probeer nooit zelf de beugel te verwijderen, daarmee kunt u uw natuurlijke nagel beschadigen.
Neem bij klachten altijd contact met mij op.