Behandelingen:   nagelprothese


PEDICURE PRAKTIJK WESTERVOORT
Home   |  Praktijk   |   Behandelingen   |  Wist u dat   |   Contact                   Copyright © 2014 PEDICUREPRAKTIJKWESTERVOORT.NL
Een nagelprothese is gemaakt van kunststof in de vorm van acryl of gel. Beide producten zijn gemaakt van dezelfde soort kunststof, alleen dient gel te worden uitgehard met een UV-lamp. Gel is flexibeler en doorlaatbaar voor anti-schimmelmiddelen en dat bepaalt welk product het beste gebruikt kan worden. Er moet minimaal een klein stukje natuurlijke nagel aanwezig zijn om een nagelprothese te kunnen maken. Voor de nagelprothese is er keuze uit verschillende kleuren, zodat het altijd een natuurlijke uitstraling heeft. Eventueel kan de nagelprothese gelakt worden met nagellak en deze houdt ook beter dan op de natuurlijke nagel.

De verschillende doeleinden van de nagelprothese:
- bij beschadiging van de natuurlijke nagel krijgt deze door de nagelprothese de kans beter uit te groeien.
- bij schimmelnagels vervangt de nagelprothese uw natuurlijke nagel nadat de schimmelnagel is verwijderd.
- cosmetisch oogpunt: de nagel ziet er weer gezond en natuurlijk uit.

Nagelprothese-advies:
De eerste 24 uur geen voetenbad of zwemmen. U mag geen hinder of pijnklachten hebben van de nagelprothese. Neem in dat geval gelijk contact met mij op. Na 4 tot 6 weken komt u terug voor controle en nabehandeling (evt. opvullen en korter frezen).
U kunt een anti-schimmelmiddel gewoon blijven gebruiken. In geval van schimmelnagel(s): houdt bij de aankoop van schoenen rekening met het materiaal (ademend). Indien mogelijk draagt u zoveel mogelijk open schoenen. Laat uw schoenen goed luchten en wissel ze zoveel mogelijk af.

Onderhoudsadvies:
Na de 1e 24 uur kunt u douchen, baden en zwemmen en hoeft u verder geen rekening te houden met de nagelprothese. Probeer nooit zelf de nagelprothese te verwijderen, daarmee kunt u uw natuurlijke nagel beschadigen. Een gel- of acrylnagel kunt u niet knippen. Als de nagel te lang wordt komt u terug om deze korter te laten frezen. Neem bij klachten altijd contact met mij op.