Behandelingen:   druk en wrijving


PEDICURE PRAKTIJK WESTERVOORT
Home   |  Praktijk   |   Behandelingen   |  Wist u dat   |   Contact                   Copyright © 2014 PEDICUREPRAKTIJKWESTERVOORT.NL
Antidruk door middel van vilt.
Een antidrukmiddel van vilt is gemaakt van een stuk op maat geknipt zelfklevend vilt, wat in verschillende diktes en hardheid verkrijgbaar is. Afhankelijk van de klacht en de ruimte in de schoen, wordt bepaald welke soort er wordt gebruikt. Hierbij wordt voornamelijk gekeken naar de omvang en aard van de locatie die drukvrij gelegd moet worden en daarmee de voetklachten te verminderen/verhelpen.

Het is een voorlopige therapie en bedoeld om te helpen bij voetklachten en dient:
- voor bescherming (protectief) tegen druk.
- voor bescherming tegen wrijving.
- voor bescherming tegen druk en wrijving.
- ter bescherming door preventie.
- voor correctie (reducatief).
Onderhoudsadvies:
Om te douchen of baden dient u het vilt af te dekken met een plastic zak en daaroverheen een strakke sok om het vilt droog te houden. Als het vilt toch nat wordt, kunt u het beste droogdeppen met een handdoek of fohnen. Draag uw schoenen pas weer als het vilt helemaal droog is. Bij het aanbrengen van het vilt is een vervolgafspraak gemaakt voor controle (2 tot maximaal 14 dagen daarna).Verwijder het verband bij pijn door afknellen en neem bij klachten altijd contact met mij op.

Advies:
Het vilt mag niet nat worden en mag 2 tot maximaal 14 dagen blijven zitten. Als u bent doorverwezen naar de huisarts is het van belang dat u dit advies opvolgt.
U komt terug op de controledatum, daarna elke 4 tot 6 weken.Houdt bij de aankoop van schoenen rekening met uw klachten en laat u voorlichten door een goede schoenenspeciaalzaak. Indien mogelijk vervangt u direct uw huidige schoenen en let erop dat de schoen goed past.